vrouw

Iedereen krijgt in zijn leven wel een keer te maken met puistjes. De een alleen in zijn pubertijd en de ander blijft er last van houden tot in de volwassenheid. Puistjes zijn vervelend en we schamen ons er voor.Vooral wanneer ze in ons gezicht verschijnen. Het vervelende is dat we er ook nog eens niet vanaf kunnen blijven, waardoor er lelijke littekens kunnen ontstaan.In deze blog lees je over welke middelen je kunt gebruiken tegen puistjes.

Tandpasta tegen puisten

Een welbekende truc om puisten te bestrijden is om er tandpasta op te smeren. De tandpasta zorgt er vervolgens voor dat de puist uitdroogt. De een gebruikt de tandpasta als een soort gezichtsmasker en zodra het hard wordt verwijderen ze het meteen. Anderen smeren in de avond de tandpasta op hun puisten en halen het de volgende ochtend er pas weer vanaf.

Stoom je huid

Heb je last van een vettige huid? En heb je hierdoor vaak last van puistjes en mee-eters? Dan kun je er ook voor kiezen om je huidregelmatig te laten stomen. Ren niet meteen naar de dichtstbijzijnde schoonheidsspecialist, want dit kun je natuurlijk ook gewoon thuis doen. Je hebt nodig een pan met kokend water en kruiden of oliën. Ga met je hoofd boven de pan hangen en leg een handdoek over je hoofd om de stoom niet te laten ontsnappen. Stoom circa 10 tot 15 minuten. Vervolgens kun je met een watje en een toner het vuil afkomstig uit je poriën weghalen. Wanneer je regelmatig stoomt kun je de huidreinigen en zul je merken dat je steeds minder last krijgt van puisten.

Welke kruiden of olies kan ik gebruiken voor het stomen? Er zijn volop mogelijkheden. Kamille heeft een verzachtende werking op een geïrriteerde huid. Terwijl de kruid rozemarijn een vette huid weet te balanceren. Venkel komt ten goede aan anti-aging verschijnselen. En Jasmijn helpt weer tegen jeuk en is goed voor een droge en of gevoelige huid. Heb je last van eczeem? Dan kun je een beetje Jojoba toevoegen aan het kokend hete water.

Producten tegen puistjes

De meeste mensen zijn op zoek naar producten die puistjes in 1 dag kunnen bestrijden. Laten we maar meteen duidelijk zijn: dit soortproducten bestaan helaas niet. Wel heb je op de markt diverse lotions, maskers en crèmestegen puistjes. Welk product het beste voor jou werkt is afhankelijk van de ernst van je acne en huidtype. Hou daar rekening mee alvorens je een product koopt. Ga er bovendien ook niet vanuit dat een product meteen aanslaat.Meestal pas op de lange termijn zul je resultaat zien.

Middelen tegen puistjes: wat helpt nu echt?
Schuiven naar boven